• A nyelvek európai napja

          • Szeptember 26-án, hétfőn, a nyelvek urópai napja alkalmából az iskolánk rendhagyó projektnapot tartott a felső tagozaton, ahol a gyerekeket ötletesebbnél ötletesebb feladatok, érdekességek és meglepetések várták. Ezen a napon a gyerekek megismerhettek különböző európai nyelvek nyelvtörőit,  szólásait és közmondásait, gyakorolhatták az országok zászlóinak felismerését, megkóstolhatták a francia teasüteményt, a Madeleine-t vagy elmerülhettek az eszperantó nemzetközi segédnyelv világába. A nap végén számos élménybeszámolót hallottunk a gyerekek oldaláról, ami bizonyította, hogy a projeknap elnyerte tetszésüket. Ezúton szeretnénk megköszönni a projektnapot megszervező tanárok odaadó és fantasztikus munkáját! 

          • Adománygyűjtés

          • Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is részt vállaltunk a "Biela pastelka" szlovákiai civilszervezet munkásságában. A szervezet célja, hogy támogató forrásokat gyűjtsön a gyengénlátó emberek számára. Munkájukat támogatva adománygyűjtést szerveztünk iskolánkban, amely összegyűjtött adomány bevételével a szervezet finanszírozni tudja a vakok és gyengénlátó emberek beilleszkedését a társadalomba. Nagyon szépen köszönjük a tiszta szívű adakozást! 

          • Kiállítás Fábry Zoltánról

          • 2022.09.22-én, csütörtök délután részt vettünk városunkban helyet kapó Fábry Zoltán Vox Humana című kiállításának megnyitóján. A kiállítás az író szüléletésének 125. évfordulója alkalmából került megszerzvezésre. Ahol a "stószi remete"  életútját és munkásságát követhettük végig. Mi nagyon élveztük, és ígérjük, nem az utolsó alkalom volt, hogy meglátogattuk az időszaki kiállítást.

          • Könyvek és sulimagazin rendelése

          • Kedves szülők. Ebben a tanévben is lehetőségük lesz magyar nyelvű könyveket vásárolni, illetve magyar nyelvű képességfejlesztő és szórakoztató sulimagazint rendelni gyermekeiknek.
            Az elsősök számára a TAPPANCS, a másodikosok számára a TATU, harmadikosoknak a TUDORKA és a negyedikes + felső tagozatos gyerekek részére az OKÉ fizethető elő.
            Minden sulimagazinhoz meglepetés ajándék jár.
            Mesék, mondák, érdekes feladatok, otthon elkészíthető kísérletek/receptek, ismeretterjesztő szövegek és még nagyon sok értékes információ várja a gyerekeket. Nagyon szeretnek dolgozni benne a napköziben is, nekünk, tanítóknak /nevelőknek is nagy kedvenceink.
            Az előfizetés önkéntes, lehetséges 2 részletben fizetni (első félév 15€ + második félév 15€), vagy 30€ egész évre (10 hónapra). A megrendelést (sulimagazinok és könyvek esetén is) Hegedüs Zsuzsa nevelőnőnél lehet jelezni a hét végéig. Mellékelve küldöm a könyvek borítóját és árjegyzékét.

          • Ünnepélyes istentisztelet

          • "Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!" (Ézs 43,1b)

            2022. szeptember 11-én a református templomunkban sor került a Bárányka óvoda ünnepélyes tanévnyitójára az óvoda igazgatójának és alkalmazottainak illetve az iskolánk új igazgatóságának és pedagógusának eskütételére. Isten gazdag áldása legyen munkájukon!

          • Értesítés

          • Kedves szülők és gyermekek!
            Büszkén jelenthetjük ki, hogy iskolánk ebédlőjének és konyhájának felújítási munkálatai befejeződtek és jövő hét hétfőjétől (szept.19-től) biztosítani tudjuk a gyerekek ebédeltetését. Reméljük, minden nap finomabbnál-finomabb ételekkel lepnek meg benneteket az aranykezű szakács nénieink. Az órák órarend szerint lesznek megtartva az alsó és a felső tagozaton is, tehát megszűnik az eddig tartott rövidített órarend.

          • Életmese pályázat 2022

          • A tavalyi tanévben iskolánk részt vett a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete által meghirdetett Életmese pályázaton, amiben tanulóink sikeresen helytálltak, öregbítve iskolánk nevét. Ezúton is szeretnénk gratulálni Albert Liának, Fehérek Jázminnak, Benik Róbertnek, Dankdo Dávidnak és felkészítő tanáraiknak!

          • Az új iskolabusz átvétele

          • Nagy- nagy örömmel indultunk el 2022. augusztus 31-én Szigetszentmiklósra, ugyanis a Magyar Kormány és a Rákóczi Szövetségnek köszönhetően 14 felvidéki településnek 15 alapiskolának 16 iskolabuszt ajándékozott, hogy a tanulók és családjuk számára ne okozzon gondot a közelebbi-távolabbi településekről biztonságosan eljutni a választott intézményekbe. A szerencsés iskolák közé tartozik a mi iskolánk is. A hatalmas segítséget hálásan köszönjük Magyarországnak, a Magyar Kormánynak és a Rákóczi Szövetségnek is egyaránt.

          • Tanévnyitó ünnepség 2022/2023

          • "Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai." (1Pt. 4,10) 
            Ahogy a tavalyi tanévet, úgy az ideit is ünnepélyes istentisztelettel kezdtük meg. Az istentiszteletet Nt. Orémus Zoltán egyházmegyei esperes tartotta, melynek keretén belül sor került az elsősök és az újonnan érkezet gyerekek köszöntésére, fogadalmára és a Bibliák átadására. Az iskolai tanévet új igazgatóasszonyunk Mgr. Badin Ivett nyitotta meg hivatalosan is, kérve Isten áldását az egész évre. Így a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolájának biztonságot nyújtó kapui tíz hónapon át várja szeretettel az ifjúságát. 
            Soli Deo Gloria!

          • Igazgatói szabadnap

          • Értesítjük Önöket, hogy az iskolánk vezetősége a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa által kiadott Tt.245/2008. sz. törvény 150.§ 5.bek., a nevelésről és oktatásról (közoktatási törvény),valamint egyes törvények módosításáról és kiegészítéséről szóló törvény értelmében, szervezési okok miatt 2022. szeptember 16-ára iskolánk diákjai számára igazgatói szabadnapot rendel el. Ezen a napon a tanári kar aktualizációs képzésen vesz részt. 

          • Értesítés az ebédeltetésről

          • Értesítjük a kedves szülőket, hogy a jövő heti ebédeltetést az étkezde felújításának elhúzódása miatt nem tudjuk biztosítani. Ezért megkérjük Önöket, hogy a gyermekeknek biztosítsanak be elegendő élelmet. Ezúton felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a jövő heti tanítások az alsó tagozaton a negyedik, míg felső tagozaton az ötödik órák után befejeződnek. Megértésüket köszönjük!