• Iskolakopogtató - csiripelő délután

          • 2022. március 30-án ellátogattak iskolánkba a leendő elsősök és szüleik. Iskolánk elsős tanulói kultúrműsorral kedveskedtek nekik. A gyerekek kipróbálhatták az új tornatermet, majd a tanító nénik segíségével madárkákat alkottak.

          • Petőfi – Tompa Seregszemle - járási forduló

          • 2022.március 23-án zajlott a Petőfi – Tompa Seregszemle járási fordulója Rozsnyón a történelmi Városháza nagytermében az amatőr vers-és prózamondók részére. Ez a nap az irodalom és a szép szó ünnepe volt. Örülünk, hogy a gyerekek szeretik verset, művelik a versmondást, gyakorolják az előadóművészetet. Pedig a versmondás az előadói tevékenységek közül az egyik legnehezebb forma. A mindennapi tananyag szorítása mellett felüdülést jelent az irodalom más formában történő megközelítése. Az irodalom, amelynek szépségeit a szavalóversenyeken kóstolgathatják a tanulók, olyan töltetet biztosít a legkisebb diák számára is, amelyhez bármikor fordulhat, amelyből bármikor meríthet.

            Győzteseink:

            Aranysávosok:

            Pogány Zoya - III.A, Várady Áron - V.A, Fazekas Stella - VI.A, Tokár Lorena - VII.A

            Ezüstsávosok:

            Farkas Dominik, Szendi Vivien, Beník Antónia - III.A, Lengyel Levente - VIII.A, Šmajda Bernadett - IX.A.

            Gratulálunk minden tanulónak és a felkészítő pedagógusoknak.

             

          • Poznaj slovenskú reč - körzeti forduló Szepsiben

          • A tavasz első napján, 2022. március 21-én újra megrendezték Szepsiben a Poznaj slovenskú reč szlovák nyelvű verseny körzeti fordulóját. Két év kihagyás után nagy örömmel neveztünk be a versenybe, hisz diákjaink mindig szép eredménnyel szerepeltek. Iskolánkat a negyedik osztályból Tamás Victoria és Varga Marcell, a 9. osztályból pedig Šmajda Bernadett képviselte. Ügyesen olvastak, fogalmaztak, szöveget reprodukáltak. Az alsó tagozatosok kategóriájában Varga Marcell  harmadik helyezést ért el.. Gratulálunk minden versenyző tanulónak.

          • Figyelem! 2022. március 21-én változás!

          • Kedves  Tanulók! Tisztelt Szülők!

            A koronavírus miatt továbbra is nagyon sok a beteg iskolánkba nemcsak a tanulók körében, de a pedagógusok között is. Ezért értesítünk mindenkit, hogy 2022.március 21-én, hétfőn a felső tagozatosoknak online-oktatást tartunk. Az alsó tagozatnak jelenléti oktatás lesz az iskolában.

            Továbbá értesítünk mindenkit, hogy az iskolabuszt továbbra sem tudjuk működtetni, mivel nem jelentkezett helyettesítő sofőr.

          • Március 15. az iskolában

          • 2022. március 15-én az iskolában is megemlékeztünk a forradalom és szabadságharc évfordulójáról. Két év kihagyás után újra közösen ünnepelhettünk. Felidéztük a történelmi eseményeket, a legkiemelkedőbb helyszíneket. Elhangzott a Nemzeti dal, a 12 pont. Köszönjük a színvonalas műsort iskolánk felső tagozatos tanulóinak és a felkészítő pedagógusoknak.

            Vegyük biztatásul Jókai Mór szavait:„…a szabadságot, hazát, nemzeti nagyságot nem adják ingyen az istenek. Kincsekért kincseket adtunk. De ezek a kincsek nem vesznek el soha: megmaradnak utódainknak, maguktól tovább nőnek.”

          • Márciusi ünnepségek Budapesten

          • A Teleki László Alapítvány jóvoltából az iskola tanulói, pedagógusai és dolgozói 2022. március 12-én budapesti kiránduláson vehettek részt, s ezzel kezdetét vette iskolánkban a megemlékezés 1848 hőseire. Az Operett Színház adott otthont a néptáncantológiának. A műsorban néptáncosok és népzenészek léptek színpadra, és elevenítették meg a Kárpát-medence kivételesen szép és értékes folklórját. Ezt követte a Nemzeti Múzeum régészeti és középkori gyűjteményének a megtekintése.