• Jótékonysági bál

          • Jótékonysági bálunk a „vintage” stílus jegyeit viselte. A színvilág visszafogott volt, mégis natúr eleganciát tükrözött. Központi eleme az ősz szépsége a Calluna vulgáris, ismertebb nevén Erikavirág. A fáradtrózsaszín virág színe tökéletesen harmonizált a vászon natúr színével, és az őszi természetet idézte. Az üvegvázában sóágyon hófehér és bézs csipkemintás gyertyák fénylettek, a tél közeledtét hirdetve. Az elegánsan betekert csipkemintás szalvétát vászonzsinegmasni és egy szál hanga díszítette. Meglepetésként minden párt egy eredeti „handmade” süticsomag várt. S az aperitív nem is lehetett más, mint egy gyöngyöző rozé prosecco.
             

          • BUBNOVAČKA

          • A CSEND NEM VÉDI MEG A GYERMEKEKET AZ ERŐSZAKTÓL! Csak úgy tudjuk kezelni az erőszakot,ha nem hagyjuk figyelmen kívül, és olyannak tekintjük, ami bennünket is érint. Ezért, 2014 óta minden novemberben megrendezik az országos "BUBNOVAČKÁT"- Hogy a gyerekeket jobban hallják! A rendezvény, szimbolikusan hivatott felhívni a figyelmet a gyermekek erőszakkal szembeni védelmének fontosságára,és támogatni ennek a korai megelőzését. A rendezvény ötlete 2022. november 18-án,10:00-11:00 között kilencedik alkalommal hangzott el Szlovákiában és Csehországban egyaránt. Iskolánkban is megrendezésre került, Kubík Edit tanárnő vezetésével, a gyerekeket a tornaterembe invitáltuk. A feladat egyszerű és nagyszerű volt, hozniuk kellett magukkal olyan tárgyakat, amellyel dobolni lehetett vagy  egyszerűen zajt lehetett csapni. És a gyermeki fantázia határtalan volt. Hoztak fakanalat, serpenyőt, műanyag flakont, gitárt és miegymást. Köszönjük, hogy hangot adhattunk! Remek munka volt :) 

          • Regionális Diáktalálkozó Rimaszombatban

          • A Tompa Mihály Református Gimnázium Diákönkormányzata több év elteltével ismét meg tudta rendezni a nyolcadikos és kilencedikes diákok számára a Regionális Diáktalálkozót. A találkozóra 2022. november 16-án került sor. Az eseményre 8 diákunk, Bokros Viktória, Domik Vivien, Fazekas Stella, Kusztván Orsoly, Tokár Loréna, Lengyel Levente, Porubán Krisztián, Várady Mátyás és Pogány Edina tanárnő ment el, ahol jobbnál jobb programok várták a gyerekeket, és a nap végére még nyereménnyel is térhettek vissza az élményekben gazdagodó RREA-csapat tagjai. A találkozó célja a felvidéki iskolák diákönkormányzatainak megismerkedése, a jövőbeli közös munkák érdekében. Köszönjük a TMRG-nek a lehetőséget! Egy élmény volt. Jövőre újra találkozunk

          • Közös felelősségünk: környezetünk – életünk

          • 2022. november 11-én Bátkán került sor a "Közös felelősségünk: környezetünk – életünk” elnevezésű pedagógiai projekt záró rendezvényére, amelyen a gömöri régió 18 iskolája mutatta be a januárban indított környezetvédelmi projekt keretében végzett tevékenységét. Iskolánk egy rovarbarát kert kialakításával kapcsolódott be a projektbe. Egy magaságyást hoztunk létre, hasznos rovarokat vonzó virágokat és bokrokat ültettünk az iskola hátsó udvarán és a rovaroknak téli menedékül szolgáló rovarhotelt készítettünk. A munkálatokban a felső tagozat több osztálya is részt vett, a projektnapon pedig a nyolcadik osztályos tanulók képviselték az iskolát: Domik Vivien, Szabó Bernadett, Pogány Viktória, Malík Lucia és Várady Mátyás. A felkészítésben Badin Valika tanárnő vállalt szerepet. Gratulálunk a szép bemutatóhoz és bízunk benne, hogy a jövőben majd bővül a virágoskert és tovább szépül iskolánk udvara.

          • November 11-én Márton érkezését vártuk - barna lovon érkezett... 🙃

          • Meghallgattuk Szent Márton legendáját és a hozzá kapcsolódó jóslásokat és szokásokat is. Tudásunkat csoportokban ki is próbáltuk és elkészítettük a ludakat is, melyek e napnak a szimbólumai. Elmaradhatatlan volt a libás mondóka és dalocska is. Jó móka volt, a szürke novemberi délutánok így színesebbé válhattak.

          • Tartalmas november a napközi otthonban

          • Tartalmas volt a november a napközi otthonban: november 9-én a Feltalálók napján megismerkedtünk magyar feltalálókkal és világhírű találmányaikkal (rubikkocka, gyufa, helikopter, légbalon, színes TV...) 10-én, a Tudományok világnapján, minden kis másodikos "doktorrá" változott a nevelő nénivel együtt, az osztályterem pedig laboratóriummá, ahol kísérletekkel tettük színesebbé délutánunkat.

          • Kedves könyvbarátok

          • Novemberben is lehetőség van válogatni magyar nyelvű könyvekből. A piciktől a nagyokig mindenki megtalálhatja a neki való olvasnivalót. ...Mert olvasni jóóó... Ezúttal is a megrendelést kérem eljuttatni a hónap végéig Hegedüs Zsuzsa nevelőnőnek.

          • Karácsonyi Cipősdoboz Akció

          • Kedves szülők, gyerekek!
            Értesíteni szeretnénk mindenkit, hogy iskolánk becsatlakozott az egyházunk által vezetett cipősdoboz akcióba, melynek során olyan rászoruló gyermekeknek gyűjtünk adományokat és ajándékokat, akiknek nincs  lehetőségük, hogy karácsonyra ajándékkal lepjék meg őket a szüleik. Akciónk neve: Adok, mert szeretni jó! Ugyanis a legnemesebb dolog talán a földi életben az, hogy örömet szerezzünk másoknak. A gyűjtés első felében az osztályok 10 darab cipősdobozt gyűjtenek össze (szerdáig, azaz 2022.11.23-ig), majd a második felében a cipősdobozok tartalmának megtöltése lesz a cél. Az akció plakátján látható, hogy mi is kell egy dobozba. A gyerekeknek sajátkezűleg készített képeslapokat is kell beletenniük. Mert a legszebb ajándék az, ami a szívből jön. A gyűjtés november végéig tart. 
            Megkérünk minden adományozót, hogy a dobozokat ne csomagolják be, ugyanis azt majd az osztályfőnökök csomagolják a gyerekekkel egy erre szánt órán. 
            Reméljük, hogy számos családnak és gyerkőcnek fogunk tudni örömet okozni ajándékainkkal, s tudjuk szebbé varázsolni a szeretet ünnepét. Mindenkinek köszönjük!
            Charles Dickens szavaival élve: "Az embereknek jóleshet, ha karácsony napján eszükbe jut az, aki talpra állította a bénákat, és visszaadta a vakoknak a látásukat." 
            Adok, mert szeretni jó!

          • Dicsőség a hősöknek!

          • 2022. november 11-e. Az iskolánk kilencedikes tanulói az első világháborúban elesett hősöknek készítettek "emlékművet". A felsorolt nevek a gyerekek felmenői voltak. Így válik a megfoghatatlan és elképzelhetetlen közelivé, így válik az emlékezés őszintévé. 
            Köszönjük nektek gyerekek!

          • A magyar nyelv napja

          • 2022. november 11-én iskolánkban is megemlékeztünk a magyar nyelv napjáról. Az alsó tagozat apraja-nagyja projektnapot szervezett. Számos akció övezte körül a napot. A gyerekek csoportokba osztva állomásokon vettek részt, ahol különböző feladatok várták őket. 
            Nagyon szépen köszönjük a tanító néniknek a szervezést a segítséget! 
            Helyettünk beszéljenek a képek: 

          • Úszótanfolyam Kassán

          • Miután ismét lehetőség nyílt arra, hogy tanfolyamokra menjünk, kapva kaptunk az alkalmon. Így került sor arra, hogy az örökmozgó ötödikes osztály Kassára jusson úszótanfolyamra. A négynapos tanfolyam kezdetén még megszeppent gyerkőcök lubickáltak a vízben, azonban az utolsó napokra már úgy úsztak, akár  delfinek. A gyerekek nagyon gyorsan tanultak. A tanító nénik és tanító bácsi is nagyon büszkék voltak a gyerekek teljesítményére. Az utolsó nap versenyre is sor került, ahol mindenki oklevelet és egy kis ajándékot kapott. 
            Összességében izgalmas négy nap volt. Büszkék vagyunk rátok!

          • Országos Református Pedagógus Találkozó

          • Október 14-15-én Rimaszombatban a Csillagházban került megrendezésre 12.alkalommal az Országos Református Pedagógus Találkozó, ahol nagyszerű előadásokat hallhattunk, Ft. Géresi Róbert, Nt. Molnár Ambrus és Pál Ferenc atya személyében. A következő nap délelőttjén pedig a Csavar Színház előadásában élvezhettük és vállalhattunk szerepet Petőfi Sándor A helység kalapácsa komikus eposzában. 
            Mint mindig, az ORREPETA ismét nagy élmény volt számunkra. Köszönjük, hogy részesei lehettünk. Jövőre ismét találkozunk. SDG!

          • Egy csodás őszi túra

          • 2022. október 21-én a 6.A és 6.B osztály Sipkai Timea tanárnő kíséretében túrázni mentek a Bányászati Múzeum jóvoltából, hogy megismerjék a Szilicei-fennsík mesébe illő erdejét, gyönyörű világát, a messze földön híres jégbarlangot. A túra vezetését és a fennsík további ismereteit  Badin Gabriella és Dr. Gordon László tette még érdekesebbé a gyerekek számára, akik nagyon jól érezték magukat. 
            Egy csodás őszi túra volt. Köszönjük a lehetőséget!

          • Ünnepélyes istentisztelet

          • 2022. október 28-án az iskolánk apraja-nagyja a református templomunkba vonult, hogy megemlékezzünk az egyik nagy ünnepünkről, a reformációról. Az ünnepélyes istentisztelet keretén belül az elsősök eskütételére is sor került, akik fogadalmuk után egy kis meglepetést is kaptak a diákpresbitériumtól. 
            Az istentisztelet a Úr áldásával és nemzeti imánk eléneklésével ért véget. Köszönjük minden fellépő és segítő gyermekeinknek, hogy tovább mélyítették iskolánk hagyományait! De mindenek felett; Soli Deo Gloria!

          • Algoritmánia- Fülek

          • Az évről évre megrendezésre kerülő Algoritmánia versenyén vettünk részt két fiúcsapattal is 2022. október 24-én, Füleken a Füleki Gimnáziumban. Két évnyi online versenyzés után, most "offline' versenyben mutathatták meg tehetségüket a szinte egész Felvidéket felölelő versenysorozatban. A fiúk nagyon szép eredményeket értek el. Nagyon élvezték a füleki légkört és az iskola hangulatát is. Jövőre a dobogós hely a cél! 
            Gratulálunk a srácoknak!