• VAKÁCIÓ

          • A mai napon hivatalosan is véget ért a 2021/2022-es tanév. Mindenkinek kellemes szünidőt, jó pihenést és feltöltődést kívánok!

          • A múzeum kulisszatitkai

          • 2022.6.23-án az ötödik és hatodik osztály tanulói rendhagyó történelem óra keretén belül betekintést nyerhettek a rozsnyói múzeum raktáraiba.

          • Mikszáth Kálmán gyöngyszemei – projektnap Rimaszombatban

          • Mikszáthot ünnepelték a rimaszombati Református Oktatási Központban, ahová 12 iskolából érkezett a diáksereg, hogy találkozzanak a palóc író szellemi hagyatékával. A nemzeti kultúránk megőrzése céljából emlékeztek Mikszáth Kálmán születésének 175. évfordulójára. A felkészítő tanárok és a lelkes tanulók, diákok nagy szeretettel készültek az eseményre. S ahogy a főszervező mondta, „a végtelen időből szakítottak egy darabot az emberi mértékű véges feladatra, az ember nemesítésére.” A szervezők abban bíznak, hogy ez a lelkesedés, a kíváncsiság a továbbiakban is útitársaik lesznek a mindennapokban. Iskolánk tanulói Az a fekete folt című novellát mutatták be. Az akol helyén marad egy fekete folt. Ez a folt egy szégyenfolt Olej lelkén, mely soha el nem tűnik. A csapatok emléklapot, Mikszáth műveinek egy csomagját, a felkészítő pedagógusok Mikszáth Kálmánné visszaemlékezéseinek gyűjteményét vehették kézbe.

          • A természet kincsei vízközelben

          • A kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola 2022. június 14-re tanulmányi versenyre hívta a kísérletezni vágyó tanulókat. Lehetőség nyílt gyógyhatású forrásvizek, tájvédelmi területek, illetve a víz közelében és vízben élő élőlények bemutatására rövid prezentáció keretében. A „Karsztosok“ csapata kiválóan képviselte intézményünket, első helyen végeztek. A csapat tagjai Korintus Beáta, Korintus László, Tisza István, nyolcadikos tanulók. Gratulálunk sikeres szereplésükhöz.

          • A szülők figyelmébe

          • Továbbítjuk a Regionális Közegészségügyi Hivatal kérelmét.

            Dobrý deň,

                RÚVZ so sídlom v Rožňave sa podieľa na príprave pilotného projektu na podporu očkovania proti ľudskému papilomavírusu (HPV).

            V rámci pilotnej štúdie Vás žiadame o spoluprácu a uverejnenie dotazníka (odkaz nižšie) prostredníctvom informačného systému EDUPAGE.

            https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsIQ00B31LP3BbDJrmotKrhAw-ChLvJ6x2fkwFFYkK5NyCMw/viewform?usp=sf_link

            Dotazník je zameraný na prieskum názoru rodičov žiakov II. stupňa Vašej školy k očkovaniu detí proti HPV. Dotazník je anonymný, pozostáva zo 6 otázok a jeho vyplnenie zaberie len 2 minúty.

            V rámci spolupráce Vás žiadame o informáciu o dátume zverejnenia v IS.

            Informácia pre rodičov:

            Vážení rodičia, RÚVZ so sídlom v Rožňave si Vás dovoľuje osloviť ohľadom prieskumu názorov o očkovaní proti ľudskému papilomavírusu HPV, ktoré sa podieľajú na vzniku nádorových ochorení u žien a mužov. Cieľom dotazníka je zmapovať postoj rodičov k očkovaniu detí proti HPV. Dotazník je anonymný, pozostáva zo 6 otázok a jeho vyplnenie zaberie len 2 minúty. V jednotlivých otázkach vyberte len jednu možnosť, ktorá najlepšie vystihuje Váš názor.

            https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdsIQ00B31LP3BbDJrmotKrhAw-ChLvJ6x2fkwFFYkK5NyCMw/viewform?usp=sf_link

            Za Vašu ochotu a čas strávený pri vyplnení dotazníka vopred ďakujeme.

            --

            Mgr. Petra Váradyová Referát Hygieny detí a mládeže Oddelenie Epidemiológie a hygieny detí a mládeže

            RÚVZ so sídlom v Rožňave Špitálska 3, 048 01 Rožňava

          • 25 éves a Rozsnyói Meseszínház

          • Mesék és bábok varázsbirodalma a Bányászati Múzeum Galériájában -  A Rozsnyói Meseszínház fennállásának 25. évfordulója alkalmából a Rozsnyói Bányászati Múzeummal, Kassa megye kulturális intézményével és Rozsnyó várossal együttműködve jubileumi kiállítást rendezett, melynek megnyitója 2022. június 10-én volt a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában. A megnyitó a gyermekek számára élő koncerttel volt egybekötve. A kiállítás betekintést nyújt a színház előadásainak rejtelmeibe: a bábok, díszletek, kellékek és az előadásokról készült fényképek érdekes világába. További sok sikert kívánunk a jubiláló bábszínháznak, Badin Ádámnak!

          • Földi János Természettudományi Verseny

          • Az Eötvös József Református Oktatási Központ a 2021/2022-es tanévben is meghirdette a Földi János Természettudományi Versenyt. Legfőbb céljuk, hogy közelebb hozzák a gyerekeket a teremtett világhoz, s ezzel az élménnyel együtt megszerettni velük a természettudományokat. A megmérettetés három levelezős fordulóból és egy helyi döntőből állt. Iskolánkból Beník Róbert V.A osztályos tanuló kapcsolódott be a versenybe. Köszönjük a képviseletet és a sikeres szereplést.

          • 25 éves a Rozsnyói Református Egyházközség Alapiskolája

          • 1997. szeptember 1-jén nyílt meg az iskola kapuja a tanulók előtt.

            2022. június 6-án, pünkösd napján hálaadó istentisztelet keretén belül emlékeztünk meg iskolánk megalakulásának  25. évfordulójáról. Az istentisztelet előtt az iskolában vendégül láttuk az iskola volt pedagógusait és alkalmazottait, akik örültek a találkozásnak, végignézték az iskola épületét, megálltak egy-egy régi fénykép előtt, s örömmel emlékeztek az itt töltött időkre. Köszönjük vendégeinknek, hogy elfogadták a meghívásunkat.

          • Hagyományok ápolása

          • 2022. június 2-án iskolánkban ért véget az SZMPSZ Rozsnyói Területi Választmánya által meghirdetett programsorozat, a Hagyományok Hete Felső-Gömörben. A Rozsnyói járás teljes szervezettségű iskolái képviseltették magukat  a rendezvényen. Nálunk a népdalé, néptáncé volt a főszerep. A nyolcadikos tanulók néptáncelőadása után a tanulók szebbnél szebb népdalokat adtak elő. A jelenlévők megismerkedhettek a népviselettel is. A kézművesfoglalkozáson kitűzőket csináltak. Legnagyobb sikere a táncháznak volt, ahol kicsik, nagyok, tanító nénik együtt táncoltak.

          • Gyermeknap Kassán

          • 2022. június 1-jén a gyermeknapot a 7.,8. és 9. osztály tanulói Kassán töltötték. A vonattal való utazás  élményt jelentett, de megismerkedtek a városi közlekedéssel is, hisz legtöbben autóval utaznak Kelet-Szlovákia központjába. A tanulók megtekintették az állatkertet, ahol csoportokba osztva különböző feladatokat oldottak meg. Élményekkel, kalandokkal teli nap volt a mai.