• „Ami él, az mozog”

          • Mozogj az egészségedért! világnap alkalmából a Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal 2022. május 25-én a Bányászok terén sportolásra hívta az alapiskolák 5. és 6. osztályos tanulóit. Az aktivitás „Ami él, az mozog”címszó alatt valósult meg. Az esemény rávilágított a sport, a mozgás fontosságára egészségünk és jó közérzetünk érdekében, illetve népszerűsítette a különböző sportágakat a fiatalok körében. Iskolánk csapata a 20 résztvevő közül a 9. helyen végzett. Nyereményük a dobsinai jégbarlang szomszédságában lévő rancsra szól, ahol a csapat kellemesen tölthet egy napot, a tanulók lovagolhatnak.

          • Nyári táborok

          • A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a társszervezők 2022. július 4 – 8. között Komáromban 3 tábort is szerveznek az alapiskolák tanulói részére:

            1. XVII. Jókai Mór Vers- és Prózamondó Tábor

            2. X. Harmos Károly Képzőművészeti Alkotótábor

            3. LEGO ROBOTIKA

            Részletek az SZMPSZ oldalán: https://szmpsz.sk/felhivasok/

          • Értesítés

          • Értesítjük a kedves Szülőket és a Tanulókat, hogy az iskolai autóbusz 2022.május 23-tól, hétfőtől nem üzemel a sofőr betegsége miatt. Előzetes információk szerint ez így marad június végéig, ha nem jelentkezik másik sofőr. Ha valaki tud segíteni e probléma megoldásában, kérjük, jelentkezzen. Megértésüket köszönjük.

          • Színházi előadás

          • 2022. május 16-án színház volt az iskolában. Csokonai Vitéz Mihály Dorottya című vígeposzát láthattuk Gál Tamás színművész előadásában humorral, fiatalsággal és jókedvű játékossággal telítve. Egyszemélyben volt a mesélő, Dotottya és mindenki más.A közönség egy percig sem unatkozott. Köszönjük őszinte játékát és a pazar előadást!

          • Szavalóverseny Bécsben

          • Az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete 2022. május 14-én rendezte a nemzetközi  vers- és prózamondó versenyt. Iskolánkat Beník Antónia, harmadikos tanuló képviselte, aki prózamondásban harmadik helyzést ért el. Gratulálunk, Tonka.

          • Tantestületi továbbképzés

          • Tantestületünk 2022. május 9-én szakmai továbbképzésen vett részt. A képzés " A pedagógusok szakmai fejlődése" címmel a pedagógusokról és a szakszolgálati dolgozókról szóló 138/2019 T.t. számú törvény alapján valósult meg. Az előadó Fodor Attila, a Coménius Pedagógia Intézet igazgatója volt. Köszönjük a tartalmas napot, mellyel hozzájárult tantestületünk szakmai fejlődéséhez.

          • Értesítés

          • 2022.5.9-én szünetel a tanitás iskolánkban. A tanári kar és hozzánk tartozó kisiskolák pedagógusai módszertani napon-továbbképzésen vesznek részt. A tanitás 2022.5.10-től folytatódik, amikor az iskolabusz is újra üzembe lesz helyezve.

             

          • Egressy Béni Nemzetközi Vers- és Prózamondó Verseny Kazincbarcikán

          • 2022.április 23-án délután diákjaink részt vettek az Egressy Béni Nemzetközi Vers- és Prózamondó Versenyen Kazincbarcikán, ahonnan sok szép élménnyel és oklevéllel gazdagodva tértek haza. Köszönjük a versenyzőknek iskolánk képviseletét és a felkészítőknek az áldozatos munkát.

            Gratulálunk az iskola versíróinak is. A 2020-as versíró versenyt is ezen a délután értékelte a zsűri. Díjazottjaink:

            Lipták Csenge, IX.A - 3. hely

            Bodnár Ramóna /volt diákunk/ - különdíj

          • Értesítés

          • Kedves Tanulók, Tisztelt Szülők!

            Az iskolakonyha vezetője értesít mindnekit, hogy 2022. április 20-án a szakácsnők betegsége miatt nem lesz főzés. A konyhavezető egyedül nem tudja ellátni az iskola ebédeltetését. Kérjük a szülőket, csomagoljanak a tanulóknak több ennivalót. Tanítás után lehet jönni az alsó tagozatos tanulókért, de a napközi 14.00-ig üzemel. A csütörtöki és a pénteki főzésről április 20-án, holnap értesítünk mindenkit. Megértésüket nagyon szépen köszönjük.

          • "Csodát virágzik a jelen" - kiértékelés

          • A négy meghirdetett korcsoportból három helyen is első helyezést értek el diákjaink:

            Rajz I. korcsoport: I. Mátyus Evelin I.B, felkészítő pedagógus: Nagy Andrea

            Rajz II. korcsoport: I. Nagy Katalin IV.A, felkészítő pedagógus: Ambrus Irén

            Rajz IV. korcsoport: I. Korintus Beáta VIII.A , felkészítő pedagógus : Ambrus Irén

            Néptánc IV. korcsoport: II. Lőrinc Csongor- Korintus Beáta, felkészítő pedagógus: Dendis Ágnes

            Gratulálunk a versenyzőknek és köszönjük a felkészítőknek áldozatos munkájukat!

            A táncprodukciót itt tekinthetik meg : https://youtu.be/StaDBd5lCp0

          • Költészet napja iskolánkban

          • "Szállj költemény, szólj költemény

            mindenkihez külön-külön ..."

            A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból diákjaink irodalmi előadással, megzenésített versek éneklésével, faliújságokkal és az iskola minden pontjára kitűzött versekkel tisztelegtek a magyar líra előtt.

          • Húsvéti készülődés

          • 2022. április 5-én és 6-án délelőtt a Rozsnyói Galériába látogattak az alsó tagozatos tanulók. A húsvéti alkotó- műhely keretén belül tavaszi dekorációkat készítettek, valamint megtekintették az aktuális kiállításokat is. A nevelés az esztétikai szempontok irányításával vezeti el az embert leghatározottabban önmagához. Ezért nagyon fontos a művészeti nevelés.

          • Tesztelés 9 - változások

          • Értesítjük a Tanulókat és a Szülőket, hogy 2022.április 6-án és 7-én zajlik a kilencedikesek országos tesztelése, ezért a következőképpen alakul a tanítás az iskolában:

            Az alsó tagozat órarend szerint halad, nekik nincs semmi változás, délután a napközi is működik.

            A felső tagozatosoknak 2022.április 6-án igazgatói szabad. 2022.április 7-én a felső tagozatosoknak sportdélelőtt lesz /időjárástól függően a helyszín változhat - szabadban vagy a tornateremben/. Ez kb. fél 12-ig tart. Ha ezen napon valamelyik tanuló nem igényeli az iskolai ebédet, 2022.április 5-én, kedden jelentkezzen ki a konyhafőnöknőnél.

          • Iskolakopogtató - csiripelő délután

          • 2022. március 30-án ellátogattak iskolánkba a leendő elsősök és szüleik. Iskolánk elsős tanulói kultúrműsorral kedveskedtek nekik. A gyerekek kipróbálhatták az új tornatermet, majd a tanító nénik segíségével madárkákat alkottak.

          • Petőfi – Tompa Seregszemle - járási forduló

          • 2022.március 23-án zajlott a Petőfi – Tompa Seregszemle járási fordulója Rozsnyón a történelmi Városháza nagytermében az amatőr vers-és prózamondók részére. Ez a nap az irodalom és a szép szó ünnepe volt. Örülünk, hogy a gyerekek szeretik verset, művelik a versmondást, gyakorolják az előadóművészetet. Pedig a versmondás az előadói tevékenységek közül az egyik legnehezebb forma. A mindennapi tananyag szorítása mellett felüdülést jelent az irodalom más formában történő megközelítése. Az irodalom, amelynek szépségeit a szavalóversenyeken kóstolgathatják a tanulók, olyan töltetet biztosít a legkisebb diák számára is, amelyhez bármikor fordulhat, amelyből bármikor meríthet.

            Győzteseink:

            Aranysávosok:

            Pogány Zoya - III.A, Várady Áron - V.A, Fazekas Stella - VI.A, Tokár Lorena - VII.A

            Ezüstsávosok:

            Farkas Dominik, Szendi Vivien, Beník Antónia - III.A, Lengyel Levente - VIII.A, Šmajda Bernadett - IX.A.

            Gratulálunk minden tanulónak és a felkészítő pedagógusoknak.